Blog készítés lépései

Blog készítés lépései

A blog készítést meg kell tervezni, egy folyamatot kell követni, hogy ne csak szép de hatékony jól működő blogot készítsünk. Ismerni kell azokat a technikákat amivel jól működő blogot tudunk létrehozni.

Blog készítés

Első lépésként a blogunknak a domain (újabban tartománynak írják) nevét kell kiválasztani. Ez nagyon fontos feladat mert meghatározó szerepet játszik a blogunk keresőkben való megjelenítésében. Ahhoz, hogy a blogunknak megfelelő tartomány nevet találjunk először kulcsszó kutatással kell kezdenünk.

Mi a kulcsszó?

A kulcsszó az a szó amellyel megtalálják a blogunkat tehát az érdeklődők, beírnak egy kereső szót vagy is kulcsszót a keresőben és erre a kulcsszóra megjelenik a mi blogunk a keresők oldalán. Azért nagyon fontos ez a művelet mert egy rosszul megválasztott kulcsszóval igen nehéz lesz a keresők első oldalára kerülni.

Blog készítés

Milyen kulcsszót válasszunk?

Természetesen előbb azt kell tisztázni miről fog a blog szólni, milyen tartalom lesz rajta. Amikor ezt eldöntöttük akkor jöhet a kulcsszó kutatás. Most példával fogom mutatni, hogy a megfelelő kulcsszó milyen lehet.

Na például van termékünk mondjuk lovas felszerelések, ugye itt sok minden található ami összefügg a lovakkal, lovasokkal. Mivel a lovakról és lovasokról lesz tartalom a blogunkon ezért valami lovas kulcsszót kell keresnünk. Itt aztán lehet keresgélni pl: lovak-lovasok.hu vagy lovaknak.hu vagy lofelszerelesek.hu vagy lovasoknak.hu és még sorolhatnám. A kulcsszó kutatásról és a kulcsszó kutatás eszközeiről ebben a videómban részletesen beszélek.

Blog készítés lépései

Tehát az első lépés a kulcsszó kutatás. Amint a kulcsszó kutatással meg vagyunk ezután választhatunk domain nevet.

Az előre elkészített blogok közül vannak ingyenesek is de ezeket nem ajánlom mert bár mikor eltűnhet róla a tartalom, letörölheti a tulajdonos minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Az előre elkészített blognak nagy előnye, hogy nem nekünk kell a blog frissítéseket és a karbantartásokat elvégezni ezt elvégzik helyettünk.

Blog készítés lépései

Amennyiben úgy döntesz, hogy saját blogot készítesz, akkor egy kicsivel több dolgod lesz. Első lépésként ugye meg találtad a kulcsszót, ezután keresned kell egy tárhelyet ahol tárolod a blogodat. Manapság már található ingyenes tárhely is ami megbízható 2000 MB feltöltésig ingyenesen használható de utána is elérhető áron lehet megkapni. Miután meg találtad a tárhelyet akkor a domain nevet kell megvásárolnod és ezután tudod a blog motort telepíteni. Több blog motor létezik pl:drupal, joomla, wordpress, stb. A wordpress blog motort ajánlom könnyű kezelhetősége egyszerűsége miatt. Én is ezt a blog motort használom és mondhatom meg vagyok vele elégedve. Sok sablon található hozzá rengeteg plugin ami segíti a wordpress könnyű kezelhetőségét.

Miután feltöltötted a wordpress blog motort, azután testre tudod szabni ahogyan te szeretnéd. Beállítod a kinézetét különböző pluginokat telepíthetsz a könnyebb kezelhetőség érdekében.

A WordPress telepítése lépésről lépésre videó sorozatot itt találod.

Blog készítés lépései

Ha bármi kérdésed van vedd fel velem a kapcsolatot!

Skype: antal642

Telefon: 06704118360

E-mailt a kapcsolat menüben írj!

Blog készítés lépései

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés:A sikeres blog indítás titka

Hozzászólások lezárva