WordPress tartalom kezelő telepítése

A wordpress tartalom kezelő telepítése.

Amikor a domain nevet kiválasztottad ezután kell a tárhely, hogy feltudd telepíteni a wordpress tartalom kezelőt és a választott domain alatt elérhető legyen.
A legtöbb tárhelyen már elérhető az automatikus telepítő és ennek az alkalmazásával egyszerűen feltudjuk telepíteni a wordpresst. Meg keresed a cpanel felületen az automatikus telepítőt és rá kattintasz.

telepites-01

Sokan fájlkezelővel töltik fel a blogjukat de az automatikus telepítővel sokkal egyszerűbb és könnyebb. Nem kell külön még egy programot telepíteni a gépünkre, hogy eltudjuk végezni a telepítést.

Amikor rákattintottál több tartalomkezelőt is fel ajánl de nekünk meg kell keresni a wordpress ikont.

telepites-02

Amikor megtaláltad kattints rá és add meg a felhasználó neved és meg kell adni a jelszót e-mail címet. Olyan email címet adj meg amit használsz mert a wordpress oda fogja küldeni a frissítésekről az információt. Ezekkel az adatokkal tudsz majd belépni a szerkesztői felületre. Ezeket az adatokat feltétlenül írd fel!telepites-03

Ezután meg kell adni a honlap címet ide írd a blognak a címét ez fog legelőször megjelenni a látogatók számára. Ne aggódj ha úgy döntöttél, hogy átírod mert később bármikor átírható a szerkesztői felületen belül. Amint beírtál minden adatot kattints a telepítés gombra. Ez a folyamat több időt is igénybe vehet akár 30 percet is.

Ha elkészült a telepítés ezután már szerkeszthetjük is a blogunkat.

telepites-04

Beírjuk a böngészőbe a domain nevünket és megjelenik a blogunk. Nincs más dolgunk mint bejelentkezni a szerkesztői felületre és testre szabni a blogunkat.

Ezzel telepítve van a wordpress tartalom kezelőnk. Ahhoz, hogy betudjunk jelentkezni a szerkesztői felületre a domain nevünket kell be írni és utána írni a /wp-login.php így ahogy itt látod pl: valami.hu/wp-login.php ezen a linken tudsz bejelentkezni a wordpress blogod szerkesztői felületére.

Vélemény, hozzászólás?