Eredményesebb egy blog bejegyzés SEO szempontból ha kifelé mutató linket is tartalmaz

Eredményesebb egy blog bejegyzés SEO szempontból ha kifelé mutató linket is tartalmaz

Gondolkodtál már azon, hogy miért fontosak a kimenő linkek a weboldaladon és hogyan tehetsz a legkönnyebben szert ilyen linkekre? Minél több a backlink egy oldalon annál hatékonyabban tud felfelé törni a ranglistákon. Ehhez azonban egy nagyon alaposan átgondolt kimenő link stratégiára van szükségünk.

Mik azok a kimenő linkek?

A kimenő linkek más weboldalakra mutatnak, céljuk összekapcsolni az azonos témakörben mozgó területeket. Azaz, ha Te egy pénzügyi blogot vezetsz, akkor a legmegfelelőbb link számodra, egy szintén pénzügyi vonalon mozgó weboldal linkje. A vonatkozó linkekkel világosan jelzed a keresőknek, hogy milyen területen mozogsz, milyen területen tudsz információt nyújtani a felhasználóknak.

Link a releváns blogokkal

A célzott látogatói kör bevonzásához oldaladra, nem kell mást tenned, mint célzottan linket cserélni. Próbálj olyan domainekkel kapcsolódni, amelyek megbízhatóak és jó a Moz rangjuk és a domain értékük.

Link farmok kizárva

Mindig kerüld a kétirányú linkeket, és ha linkelnek bármelyik másik oldalról, akkor először bizonyosodj meg arról, hogy az nem része egy privát blog hálózatnak. A Google már bünteti le szép sorban a blog hálózatokat, nem érdemes ebbe a hibába belefutni.

Eredményesebb egy blog bejegyzés SEO szempontból ha kifelé mutató linket is tartalmaz

Kerüljük a túl sok kimenő linket

Ha néhány link kifelé mutat blogodról, az teljesen rendben van, viszont ha túl sok a link, akkor az zavarhatja az olvasóidat. Próbálj koncentrálni inkább a Wikipédia linkekre, amelyeket belső összekötésre használhatsz. Inkább koncentrálj a kevesebb és jó blogra, amelyek relevánsak oldaladdal. Vigyázz a különböző pl. Top 101 weboldal stb. linkekkel, hiszen az igaz, hogy rangosak, de olvasóid nem biztos, hogy értékelik majd ezeket a tippeket.

Kérj linket

A blog írásban nagyon hasznos, hogy mindenki ismeri, az adok-kapok rendszert, és azokat hatékonyan is alkalmazzák. Ha van egy blog bejegyzésed, amelyben utalsz egy másik szerző írására, akkor ott megadhatsz egy linket a poszthoz. Ez javítani fogja a tartalom minőségét és lehetővé teszi azt is számodra, hogy a másik blog írótól kérj egy linket cserébe. Ez a csere mindkét blog számára hasznos lesz, hiszen teljesen releváns linkeket adtok egymásnak.

Kivel érdemes összekapcsolódni?

Rengeteg stratégiát ismerünk, amely az összekapcsolódással függ össze, viszont azt kevesen tudják, hogy az egyik legjobb ilyen összekapcsolódás a Wikipédia. Sokszor csak keresgéljük az összekapcsolódási lehetőségeket, de még mindig toronymagasan a Wiki cikkek a legmegbízhatóbbak. Nagyon sok témában lehet wiki oldalakat találni, így biztosan olyan is akad amely pontosan illik a te szakterületedhez, témádhoz.

Néhány jó tanács a kimenő linkekhez:

  • olyan lapokat linkelj, amely tényleg témádba vágó és valós értéket ad át oldalad olvasótáborának

  • olyan lapokat linkelj, amiknek már eleve nagy a látogatottságuk és sok közösségi médiában megosztották már az olvasók

  • olyan lapokat linkelj, amelyek segítenek a réseket kitölteni a blogod és célközönséged között

Régen és még most is jól bevált stratégia, hogy használj bátran olyan szavakat, amelyeket talán a blogunkat olvasók tábora előtt nem annyira ismert, viszont egy jó és megbízható forrásból származnak. A Panda algoritmus bevezetése óta azt lehet észrevenni, hogy inkább azokat az oldalakat értékeli fel, amelyek csak néhány kimenő linkkel rendelkeznek, ám azok minőségiek és relevánsak. Légy Te az, aki újdonságot nyújt az olvasóknak és talán olyan területeket is bejárhatnak segítségeddel, amelyek ezelőtt teljesen ismeretlennek számítottak előttük.

Forrás: kulcsszo.hu

Arra gondoltam, hogy ha már meglátogattad az oldalam és olvasod, miért ne lehetnénk ismerősök a Facebookon is?!

Kattints ide és jelölj be ismerősnek! Bejelölés után itt is tudsz plusz infót szerezni:

Eredményesebb egy blog bejegyzés SEO szempontból ha kifelé mutató linket is tartalmazHa bármi kérdésed van vedd fel velem a kapcsolatot!
Facebook profil
Blog facebook profil
Üzleti blogom
Skype: antal642
Telefon: 06704118360
E-mailt a kapcsolat menüben írj!

Eredményesebb egy blog bejegyzés SEO szempontból ha kifelé mutató linket is tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?