Keresőoptimatizálás az az SEO

Keresőoptimatizálás az az SEO

Mi a keresőoptimatizálás?

A keresőoptimatizálás nem más mint a blogunk kulcsszavakra történő optimatizálása, vagy is olyan kulcs szavakat írunk a blogunkra amelyekkel szeretnénk, hogy a blogunkat megtalálják a keresőkben lehetőleg az első oldalon.

Mik is azok a kulcsszavak?

A kulcsszavak olyan szavak amiket az emberek beírnak a keresőbe mert keresnek valamit, ha receptet keresnek akkor az étel nevet írják pl: hús leves, vagy csak levesek, kutyatáp vagy pénzkereset interneten és sorolhatnám a végtelenségig. Mindenki azt keresi amire szüksége van.

Nekünk pedig úgy kell a blogunkat írni, hogy a kiválasztott témában a megfelelő kulcsszavakat elhelyezzük a blogbejegyzésünkben.

Ahhoz, hogy a blogbejegyzésünk keresőoptimatizálva legyen tudnunk kell a kereső optimatizálásnak legalább az alapjait.

Hogyan tudom megnézni, hogy egy adott kulcsszóra mennyien keresnek rá? Erre a feladatra is van egy nagyon jó eszköz amit úgy hívnak, hogy google adwords planner. Ezzel az eszközzel lehet a különböző kulcszsavakat ellenőrizni. Ennek az eszköznek a használatáról itt egy videó.

Kétféleképpen lehetséges még pedig on page (oldalon belül) és off page (oldalon kívül) történhet a keresőoptimatizálás.

Az oldalon belüli minden olyan tevékenység amit az oldalon belül hajtunk végre pl: a blogbejegyzéseknél vagy a teljes blogon. Az oldalon kívüli pedig minden olyan tevékenység amit az oldalon kívül hajtunk végre gondolok itt a link építésre. Ez azt jelenti, hogy más oldalakról mutatnak linkek a mi oldalunkra. Ma már elég sok ilyen oldal található ahol el tudjuk helyezni a mi linkünket és onnan mutat a mi blogunkra.

Igen nagy szerepe van ennek a műveletnek mert sokat segíthet a keresőkben az előrébb jutásban. Viszont itt is vannak szabályok amit be kell tartani mint például, hogy nem linkelünk vissza az adott oldalra mert akkor a keresők már link cserének veszik és ezt nem szeretik.

Ezt úgy is meg tudjuk oldani, hogy ha van több blogunk akkor azokról linkelünk de figyelve, hogy ne legyen vissza linkelés.

Itt ezen a képen lerajzoltam hogyan érdemes linkelni ha van több blogunk.

Amennyiben még nincs blogod készítsd el saját blogodat ingyen. Iratkozz fel az ingyenes blogkészítés tanfolyamra!

Keresőoptimatizálás az az SEO

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.