Blogolás kezdőknek Hol kezdd?

Blogolás kezdőknek

Hol kezdjük a blogolást, hogy ha még nem blogoltunk?

Először is azt kell eldönteni milyen céllal blogolunk.

Ennek több lehetősége is van.

Blogolhatunk

 • szórakozásból,
 • egy személyes blogot indíthatunk
 • egy termékről blogolunk
 • vagy akár azzal a céllal is blogolhatunk, hogy pénzt keressünk

Ki kell választani a témát amiről a blogbejegyzésünket készítjük. Amikor ezzel megvagyunk ki kell választani milyen blogfelületen blogolunk.

Többféle blog felület közül lehet választani

 • Ingyenes blogfelülete
 • saját magunk készített blog
 • bérelt blogfelület

Blogolás kezdőknek

blogolás kezdőknek

 1. Az ingyenes blogfelületet azoknak ajánlom akik szórakozásból esetleg személyes blogot indítanak. Ezekből is található jó pár az interneten pl: http://blogger.hu/, http://ingyenblog.hu/, https://eblog.hu/, https://www.blogger.com/, és még sorolhatnám. Az ingyenes blogfelületeknek a felhasználási feltételeit érdemes elolvasni mert bizonyos tartalmakat nem lehet rajta megjeleníteni. Ha olyan tartalmat akarunk megjeleníteni amit nem lehet akkor lehet egy idő után letörlik és elveszett az addigi munkánk.

Ezért nagyon figyelmesen el kell olvasni a szabályzatot, hogy ne essünk ilyen hibába. Az ingyenes blognak az is hátránya még, hogy aldomainként szerepel és azt nem nagyon szeretik a keresők pl: valami.valaki.hu, vagy gyorsito-marketing-suli.vonzo-online-halozatepites.eu. Meg még ráadásul elég hosszú is.

 1. A saját készítésű blogot ajánlom azoknak akik hajlandóak megtanulni a blogkészítés folyamatát, és komolyan gondolják az internetes megjelenést, pl: terméket értékesítenek vagy pénzkereseti céllal indítanának blogot. A saját magunk készített blog az már nem ingyenes mert a domain névért és a tárhelyért fizetni kell. Nem kell nagy összegeket kiadni de mindenképpen fizetni kell értük.

A domain névről bővebben itt olvashatsz.

Itt láthatsz egy videót a domain név választásról.

Amikor kiválasztottad a domain nevet akkor azt meg kell vásárolni, célszerű ott megvásárolni ahol a tárhelyet bérled mert egyszerűbb a domain nevet élesíteni. Amikor megvásároltad a domain nevet (célszerű a tárhellyel együtt meg venni) azután fel kell telepíteni egy tartalom kezelő rendszert (ebből is található sok) pl: drupal, joomla, wordpress, (ezek mind ingyenesek) hogy csak a legismertebbeket említsem.

Én a wordpress tartalom kezelőt használom mert a lehető legkönnyebb kezelni, és számos kiegészítő található hozzá ingyen. Amint feltelepítetted a wordpress alapú blogodat, némi beállítás után már is kezdődhet a blogolás. Ingyenes blog készítő tanfolyamra itt tudsz feliratkozni.

Amint meg van a blog felületünk indulhat a blogolás, hogy miről is blogolj ebben a blogbejegyzésemben írtam róla.

Ha további információra van szükséged iratkozz fel a hírlevelemre! Töltsd ki az alábbi űrlapot!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=5N8j&wid=10713605″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]
Iratkozz fel az 5 részes ingyenes videó sorozatomra, amelyből megismerheted a folyamatot amivel én teljesen automatizáltan működtetem az üzletemet. Kattints ide!

Blogolás kezdőknek

Egy hozzászólás

 1. Én egy éve blogolok, az USÁ-ban kezdtem angol nyelven, és nemrégiben itt Magyarországon is elkezdtem magyarul.
  Tény, hogy rengeteg munkát igényel, mintha az embernek egy másodállása lenne…

Hozzászólások lezárva